Hlavní obsah

Nejvěrnější značce auta jsou majitelé hybridů v USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlastníci aut s hybridní technologií pohonu jsou ve Spojených státech nejvěrnějšími řidiči ke své značce. Téměř polovina z nich si při koupi dalšího auta vybere vůz stejného typu, zatímco obecně se tak chová přibližně třetina řidičů. Uvedla to studie společnosti Experian Automotive.

Článek

Věrno hybridním vozům zůstává 47 procent řidičů, zatímco celostátní průměr je podle Experian Automotive 35 procent. Osmnáct procent majitelů hybridních aut si dokonce kupuje tentýž model vozu, když se v celkovém měřítku takto chová jen 12 procent motoristů.

Prezident Experian Automotive Scott Waldron proto shrnul, že výrobci hybridních vozů umějí proti ostatním automobilkám lépe přitáhnout a udržet si zákazníka. Jde přitom o významný faktor, protože celková věrnost klientů automobilkám za poslední dekádu klesla. Jeden procentní bod na stupnici věrnosti přitom představuje tisíce prodaných aut.

Nejvěrnější motoristé? Vlastníci Priusu

Nejvěrnějšími jsou majitelé hybridní Toyoty Prius, z nichž si čtvrtina kupuje další Prius. Toyotě zůstávají majitelé věrní i obecně jako výrobci; z motoristů s hybridním pohonem se k Toyotě vrací 51 procent řidičů a celkově se vrací do prodejen Toyoty pro další vůz od ní 44 procent motoristů.

V typu vozu vedou velké pickupy; jejich majitelé si volí stejnou kategorii jako další vůz nejčastěji, i bez ohledu na výrobce. Je to třetina majitelů pickupů, zatímco celková míra věrnosti stejnému typu vozu je 21 procent.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám