Hlavní obsah

Nejsportovnější Kia Cee'd nabídne 204 koní, ukáže se v březnu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kia zveřejnila první informace o sportovní verzi cee'du. Jisté je, že o pohon se bude starat benzínová šestnáctistovka s výkonem 204 koní. Poprvé se sportovní model ukáže v březnu na ženevském autosalonu a vyrábět se bude v žilinském závodě Kia na Slovensku.

Foto: Kia

Kia pro_cee’d GT (2013)

Článek

Kia zatím cee´d nikdy nenabízela ve sportovní verzi, až letos se to změní. Jediné auto na světě s apostrofem v názvu je podle korejské automobilky „nejsportovněji laděný sériově vyráběný model značky Kia“. Poprvé se ve světové premiéře ukáže 5. března na ženevském autosalonu. Vyrábět se bude v Žilině a do prodeje se dostane v polovině roku. Za kolik zatím Kia neuvedla.

Proti běžným verzím zaujme snížený podvozek, výraznější přední maska, dvojité koncovky výfuku, 18palcová kola z lehké slitiny a červené brzdové třmeny. Uvnitř budou sportovní sedadla od Recara, zatím ale není jisté, zda budou za příplatek či nikoliv.

Foto: Kia

Kia pro_cee’d GT (2013)

Kia řekla pár slov i k pohonné jednotce. Srdcem nejvýkonnějšího cee´du bude zážehový motor 1.6 GDI přeplňovaný turbodmychadlem. Čtyřválec nabídne výkon 150 kW (204 k) a točivý moment 265 Nm, který se přenáší na kola přední nápravy.

Převodovka je šestistupňová, manuální. Kia pro_cee’d GT zvládne akceleraci z 0 na 100 km/h za 7,9 sekundy, nejvyšší rychlost nebyla zatím uvedena.

Foto: Kia

Kia pro_cee’d GT (2013)

Anketa

Líbí se vám design Kie pro_cee´d GT?
Ano
90,5 %
Ne
9,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 7877 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám