Hlavní obsah

Nejrychlejší řidič v Bruselu jel 186 km/h

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUSEL

V belgické metropoli vznikl při víkendové policejní akci zaměřené na kontrolu rychlosti nový rekord. Jak uvádí pondělní tisk, na výpadovce do Laekenu načapal policejní radar řidiče, jak si to sviští tempem 186 kilometrů za hodinu.

Článek

Rekordman měl tak naspěch, že ani nechtěl vyslyšet gratulace; namísto uposlechnutí pokynů k zastavení málem jednoho policistu přejel a profrčel na červenou i přes několik křižovatek, než ho stíhající policisté na motocyklech konečně dostihli před laekenským kostelem. Tam se taky přišlo na to, že 20letý Paul si na kuráž před jízdou dopřál i alkoholový doping. Hříšníka místo zpovědi čekala policejní cela.

Alkohol jen pětkrát

Druhý v pořadí skončil mladík, který sice ještě nedosáhl plnoletosti a tedy ani řidičského průkazu, ale za to uháněl rychlostí 164 kilometrů za hodinu. Strážci zákona dopadli během akce také dvě osoby, po nichž se pátralo, a zabavili jednu zbraň.

Nutno dodat, že drtivá většina bruselských řidičů si dala pozor. Na skoro 28.500 kontrolovaných vozidel připadlo 1318 pokut za překročení rychlosti a 42 nejuspěchanějších motoristů se muselo rozloučit s řidičskými průkazy.

Alkoholový test usvědčil pouze pět šoférů.

Reklama

Výběr článků

Načítám