Hlavní obsah

Nejrychlejší auto planety má opět naději na život

Tým stojící za projektem Bloodhoundu LSR, nejrychlejšího auta planety, které chce překonat rychlost 1000 mil v hodině, prošel restrukturalizací a nyní jedná se sponzory s cílem projekt po covidu znovu rozběhnout.

Foto: Bloodhound LSR

Bloodhound LSR

Článek

Projekt Bloodhoundu LSR se už roky potýká s finančními problémy. Na krach to vypadalo v roce 2018, tedy dávno před covidem, pak se ale našel sponzor a testy pokračovaly. Pandemie jim však překazila plány, onen sponzor vycouval a od loňska je raketový vůz vystaven v muzeu v Coventry.

Tým se však nerozpadl – připravoval se na obnovení práce po covidu. Andy Green, jeho řidič, se však nyní nechal slyšet, že hovoří s dalšími potenciálními sponzory.

„Po testu v listopadu 2019, když jsme dosáhli 1010 km/h, jim máme co říct,“ cituje ho web Autocar, který zprávu přináší.

Adept na nejrychlejší vozidlo světa překonal tisíc kilometrů v hodině

AutoMoto

„Když jsme prvně přišli za lordem Draysonem, jemuž patří nápad na celý tento projekt, s tím, že chceme přesáhnout 1000 mil v hodině (1609 km/h), řekl, že skutečným cílem by mělo být nadchnout teenagery, aby si zvolili za kariéru inženýrství,“ řekl dále Green na téma důležitosti projektu nového nejrychlejšího auta planety.

Jak daleko jsou jednání se sponzory, kolik peněz je potřeba či kdy se můžeme těšit na další testy a snad konečně i na ono překonání tisíce mil v hodině, však není známo.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám