Hlavní obsah

Nejprodávanějším autem v Japonsku byl loni poprvé hybridní vůz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejprodávanějším vozem v Japonsku se loni stala Toyota Prius. Je to poprvé, kdy první příčku v prodejnosti obsadil hybridní vůz. Podle Japonské asociace prodejců aut se loni celkem prodalo 208 876 vozů Prius, což představuje ve srovnání s předchozím rokem téměř trojnásobný růst.

Článek

Toyota je největším výrobcem automobilů na světě. Vítězství hybridního automobilu, který kombinuje benzinový a elektrický motor, potvrzuje, že mezi spotřebiteli roste zájem o vozy, které jsou přátelštější k životnímu prostředí.

Hybridní vozy se na celkovém prodeji aut v Japonsku podílejí zhruba deseti procenty. To je mnohem více než na ostatních trzích, kde sice tyto vozy poutají pozornost, avšak zatím mají jen relativně malé prodeje. Podle odhadů výzkumné společnosti Green Car Congress se hybridní vozy na celkovém prodeji nových aut v USA podílejí zhruba 2,8 procenty.

Hybridní vozy testované redaktory serveru Novinky.cz

Toyota uvedla Prius na trh v roce 1997 a dnes se prodává již třetí generace vozu. Model je nejlépe prodávaným hybridním vozem na světě. Od počátku jeho uvedení na trh se již prodalo 1,6 miliónu vozů.

Japonský automobilový trh již několik desetiletí zažívá stagnaci. Prodej hybridních vozů je jediným světlým bodem. 

Foto: maž, Novinky

Honda Insight

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám