Hlavní obsah

Nejluxusnější BMW dostane čtyřválec

Kdo si koupí BMW, může si vybrat z celkem rozsáhlé palety motorů. Tu nově rozšiřuje jak vrcholný dvanáctiválec, tak i čtyřválec o objemu dva litry.

Foto: BMW

BMW 7

Článek

Třeba se někdy dočkáme toho, že BMW 7 vyjede na silnice s přeplňovaným tříválcem o objemu jeden litr. Nemá k tomu daleko. Poslední akvizice motorářského průmyslu z Mnichova je čtyřválcový dvoulitr s označením B48. Ten známe z mnohem menšího modelu 330i.

Díky přeplňování má celkem pěkné hodnoty výkonu a točivého momentu: 185 kW a 350 Nm. Bohužel to všechno v autě, které hmotnostně poskakuje někde kolem dvou tun. A především – tento motor je primárně určen pro Čínu, kde se tamní vláda rozhodla vysoce zdanit vysokoobjemové a neekologické vozy. Takže tento čtyřválec bude jezdit dokonce pouze v prodloužené verzi 730Li. O rozšíření verze do jiných států ale nepochybujeme. O další technické či cenové podrobnosti se s námi zatím BMW nepodělilo.

Foto: BMW

BMW 7

Foto: BMW

BMW 7

Ale pojďme si spravit chuť na opačný konec nabídky. Vidlicový dvanáctiválec k sedmičkové řadě neodmyslitelně patří. A tak BMW připravilo novou generaci dvanáctiválce, která byla trochu trapně prozrazena, když v německém konfigurátoru někdo omylem spustil i tuto verzi.

Než vše bylo napraveno, víme, že výkon se bude pohybovat někde kolem 441 kW, bude v nabídce k modelu M760Li (ano, bude tedy brán pod křídla sportovní divize M) a v nabídce bude od konce roku 2016.

A proč takový model bude BMW mít? Protože Audi má S8 a Mercedes-AMG S63.

Foto: BMW

BMW 7

Reklama

Související témata:

Související články

Motorka BMW s hybridním pohonem všech kol

Motorka s pohonem všech kol? Netradiční, ale už známé. Motorka s hybridním pohonem? Dosud nevídané. A tak to dal německý Wunderlich dohromady a vytvořil...

Výběr článků

Načítám