Hlavní obsah

Nástupce Mercedesu G 4×4² natočen při testování

Novinky, Daniel Havlina

Podle některých zdrojů chystá německá automobilka Mercedes-Benz i pro nejnovější verzi svého off-roadu G extrémní verzi 4×4². Vozidlo, které se jí zdá být, začali v posledních dnech lidé vídat na testovacích trasách Mercedesu, a dokonce se ho podařilo i natočit.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

Mercedes-Benz G 350d (ilustrační foto)

Článek

Když Mercedes v roce 2015 poprvé představil nejextrémnější model G 500 4×4², svým výtvorem šokoval motoristickou veřejnost. O tři roky později pak Němci udělali zcela novu verzi off-roadu, které zatím továrně upravená a zdvihnutá verze chybí.

Za volantem Mercedesu G 500 4x4^2: monstrum

Testy

Novinku poodhaluje videozáznam z testovacích tras Mercedesu, na kterém je vidět nový model G s nápadně povědomými úpravami. Vyšší světlá výška, větší terénní kola a širší blatníky, to jsou přesně ta vylepšení, kterými zaujala minulá verze ve variantě 4×4².

Model G 4×4² pro rok 2022 by měl pohánět dvakrát přeplňovaný osmiválcový motor, stejně jako jeho předchůdce. Výkon jednotky je dosud nejasný, spekuluje se ovšem, že se bude vůz prodávat rovnou i s úpravou od AMG, nezávislým předním zavěšením a portálovými nápravami.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám