Hlavní obsah

Nástupce Bugatti Chiron bude hybridní, oznámil nový majitel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příští hypersport od Bugatti dostane hybridní pohon, řekl v rozhovoru pro Automotive News Mate Rimac, jehož společnost od loňského roku vlastní většinový podíl v exkluzivní automobilce.

Foto: Rimac Automobili

Mate Rimac

Článek

Když se Bugatti dostalo do rukou specialisty na výkonné elektromobily, chorvatské automobilce Rimac, mnozí předpokládali, že Bugatti jednoduše vyvine náhradu za současný hypersport Chiron na základě elektrického Rimacu Nevera s výkonem téměř dvou tisíc koní.

Ukázalo se, že generální ředitel a zakladatel společnosti Mate Rimac nic z toho nechce. V rozhovoru pro Automotive News minulý týden řekl, že příští bugatti bude mít stále motor s vnitřním spalováním, ale bude silně elektrifikované.

Nedaleko Záhřebu roste ústředí nového majitele Bugatti, kolem budovy povede testovací trať

AutoMoto

„Až lidé uvidí bugatti nové generace, myslím, že budou překvapeni, že jsem něco takového prosazoval, protože si mě lidé spojují s elektromobily,“ řekl.

„S ohledem na značku, zákazníky a dostupnou technologii si myslím, že vyvíjíme nejlepší možné řešení pro značku Bugatti, která dnes elektromobily nevyrábí vůbec. Jednou bude, ale ne dnes,” dodal.

Rimac také uvedl, že vyvine budoucí bugatti s menším rozpočtem, než bylo dříve nutné. Vysvětlil, že to bude možné díky vlastnímu vývoji více dílů, jako to udělal u nevery.

Nevera je nový chorvatský supersport s ohromným výkonem

AutoMoto

Rimac a jeho tým mají ještě několik let, než bude muset přijít náhradní chiron. Přestože společnost prodala všechny sloty pro tento model, pomalé tempo výroby vozů znamená, že továrna ve francouzském Molsheimu bude chironem a závodním modelem Bolide zaneprázdněna až do roku 2025.

Rimac však loni v prosinci řekl, že Bugatti by nám mohlo něco ze své chorvatské budoucnosti ukázat již v roce 2022.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám