Hlavní obsah

Nadopovaný čtyřválec v akci. Nový Mercedes-AMG C 63 natočen při testování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po severní smyčce německého Nürburgringu se prohání zamaskované kombi, které je podle všeho chystaným vrcholem třídy C od Mercedesu-AMG.

Foto: Mercedes-Benz ČR

Mercedes-Benz C 220 d

Článek

Špionům z youtubového kanálu Automotive Mike se podařilo zachytit maskovaný Mercedes třídy C s agresivním předním nárazníkem, rozšířenými blatníky, velkými koly a čtyřmi hranatými koncovkami výfuku. To jsou zcela typické prvky vrcholných Mercedesů-AMG s označením 63.

Ještě zajímavější je ale zvukový projev, na který čekají fanoušci značky. Nová třída C totiž podle zákulisních informací nedostane v žádné formě větší motor než dvoulitrový čtyřválec.

To se týká i vrcholného AMG 63, které zřejmě využije jak elektrického turbodmychadla, tak i další formy elektrické asistence. To vše k tomu, aby vůz nabídl až 600 koňských sil systémového výkonu.

Oproti předchůdci, který měl čtyřlitrový osmiválec, se jedná každopádně o podstatný skok. Jakkoli motor maskovaného prototypu rozhodně tichý není.

Mercedes-AMG C 43 přišel v nové generaci o dva válce, výkon ale nechybí

AutoMoto

Stejně jako dříve bude vrcholná třída C k dispozici jako sedan i kombi, očekává se i pohon všech kol. Praktičtější verze půjde i přímo proti vůbec prvnímu BMW M3 Touring, které dorazí později v tomto roce s třílitrovým řadovým šestiválcem.

Novinka s označením 63 se v hierarchii třídy C posadí nad nedávno představenou verzi 43, kterou rovněž pohání dvoulitrový čtyřválec s elektrickým turbodmychadlem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám