Hlavní obsah

Na prodej je Audi po princezně Dianě, jedno z nejfotografovanějších aut své doby

Britská aukční síň Classic Car Auctions se chystá vydražit Audi 80 Kabriolet z roku 1994, které patřilo britské princezně Dianě. Poprvé bylo zaregistrováno 7. března roku 1994 a dodnes je ve skvělém stavu.

Foto: Profimedia.cz

Audi 80 kabriolet princezny Diany

Článek

Uvedený vůz řídila Lady Diana na vrcholu své popularity v době, kdy jí za zády stále byli novináři. I díky tomu se Audi 80 kabriolet stalo jedním z nejfotografovanějších automobilů té doby.

Německá automobilka dokonce připustila, že se pravděpodobně díky tomu dvojnásobně zvedly prodeje.

Princezna Diana Charlese záměrně ponižovala, odhalily tajné deníky královského životopisce

Koktejl

Kabriolet je pochopitelně spíše autem celebrity než nějakým raritním kouskem. I tak je ale ve skvělém stavu, má najeto pouhých 35 200 kilometrů.

Pod kapotou tepe 2,3litrový pětiválcový motor s výkonem 133 koňských sil a točivým momentem 186 N.m, vše poháněné přes čtyřstupňovou automatickou převodovku.

Hráči Realu Madrid si mohli vybrat jakékoli Audi, jedenáctka se shodla

AutoMoto

Když princezna Diana 31. srpna roku 1997 tragicky zahynula při autonehodě, vůz zakoupil vydavatel Ian Campbell, aby později putoval do různých soukromých sbírek.

Automobil bude k prodeji na show klasických vozů v britském městě Birmingham 28. března letošního roku a očekává se, že se vydraží v ceně mezi 46 a 52 tisíci dolarů, tedy v přepočtu za více než jeden milion korun.

Už jednou byl konkrétní vůz dražen, a to roku 2016. Tehdy byl ovšem nabízen za cenu mezi 50 a 60 tisíci librami (1,5 – 1,8 milionu korun), nejvyšší nabídka byla 58 tisíc liber, vůz se nakonec nepodařilo vydražit.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám