Hlavní obsah

Na brněnském Autosalonu bude vystavovat 36 automobilek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Červnového veletrhu Autosalon na brněnském výstavišti se zúčastní 36 automobilových značek. Na posledním ročníku před dvěma lety jich bylo 39. Novinářům to řekl manažer veletrhu Jiří Čikl. Podle něj bude na akci chybět jedna z přihlášených čínských značek, protože její dopravce uvízl v síti somálských pirátů. Veletrh, který patří mezi nejvýznamnějších akce svého druhu v Evropě, začne 5. června.

Článek

Na veletrh se přihlásilo 180 vystavovatelů, celkový počet by podle Čikla neměl překročit 200. Před dvěma lety bylo vystavovatelů o sto více. Čikl očekává 120 000 až 130 000 návštěvníků, zatímco minule jich bylo 140 000. Srovnávání s minulým ročníkem není podle něj možné, protože v době recese výrobci považují účast na veletrzích za příliš nákladný způsob prezentace, a řada z podobných akcí v Evropě se prý proto zrušila nebo byla omezena.

Autosalon bude letos o čtyři dny kratší, než Veletrhy Brno původně plánovaly. Akce začne 5. června tiskovým a odborným dnem a potrvá do 11. června. Tradiční veletrh osobních automobilů se letos navíc rozšíří o kategorii lehkých užitkových vozidel do 3,5 tuny.

Na Autosalonu se otevře nový pavilon

Veletrhy Brno zároveň 5. června otevřou nový pavilon P. Stane se tak během akce nazvané Autosalon Night. Výstaviště bude ten den od 18:00 do 23:00 hodiny přístupné zdarma a součástí programu budou i prohlídky nového pavilonu pro veřejnost. Hala má rozměry devadesátkrát 214 metrů, zastavěná plocha je téměř 19 000 metrů čtverečních, na výšku má zhruba 12 metrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám