Hlavní obsah

Musk k elektrickému Mustangu: Doufám, že k elektromobilitě povzbudí i ostatní

Novinky, laz

Po premiéře prvního elektrického Fordu Mustang nové éry na své vyjádření nenechal dlouho čekat otec automobilky Tesla, Elon Musk. S Fordem si dokonce virtuálně poplácal po zádech.

Foto: Ford

Ford Mustang Mach E

Článek

Elon Musk je bezesporu nejviditelnější postavou ve vysokém managementu automobilového průmyslu. Člověk, který stojí za automobilkou Tesla, se k veřejnému dění velice rád vyjadřuje prostřednictvím sociální sítě Twitter. Vyjádřil se i k nedělní premiéře Fordu Mustang Mach-E.

„Gratulace k Mach-E! Udržitelná, elektrická auta jsou budoucnost! Těší mě, že tohle od Fordu slyším, protože to k elektromobilitě povzbudí i ostatní výrobce,” uvedl ve své reakci na oznámení modrého oválu.

Ford Mustang na baterky je tady. Crossover Mach E se konečně představil

AutoMoto

Vyjádření Fordu zní podobně přátelsky: „Díky, Elone. Nemůžeme jinak než souhlasit. Vidíme se na dobíjecí stanici!” uvádí.

Přátelský tón je od Muska překvapivý především vzhledem k tomu, jak sebevědomě normálně reaguje na přicházející elektrickou konkurenci od mainstreamových automobilek.

Takové Porsche ihned po premiéře Taycanu vyzýval na souboj na Severní smyčce Nürburgringu, i když na to nakonec úplně nedošlo.

V případě Fordu Mustang Mach-E můžeme považovat za konkurenci připravovaný Model Y od Tesly. Kompaktní crossover se na trh chystá v příštím roce.

Reklama

Související témata:

Související články

Tesla už umí rozpoznat dopravní kužely

Automobily s autonomním řízením mají dost problém se změnami na silnici, které nejsou dostatečně indikovány. Například práce na silnici. Označené kužely byly...

Výběr článků

Načítám