Hlavní obsah

Mít dostatek čipů, dosáhli bychom rekordních výsledků, tvrdí šéf Škody Auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebýt nedostatku polovodičů, dosáhla by Škoda Auto letos rekordního výsledku, kapacity výroby jsou vyprodané, uvedl v úterý předseda představenstva Škody Auto Thomas Schäfer na interní konferenci managementu. S nedostatkem čipů, které se používají v palubní elektronice, se potýkají automobilky po celém světě. Škoda kvůli tomu musela během letošního roku několikrát omezit či zcela zastavit výrobu.

Foto: Škoda

Výroba Škody Enyaq iV

Článek

„Nebýt až frustrujícího nedostatku polovodičů, dosáhli bychom letos rekordního výsledku. Naše kapacity jsou vyprodány, zájem zákazníků je enormní. Děláme vše pro to, abychom do konce roku vyrobili co nejvíce vozů,” uvedl Schäfer.

Schäfer sdělil, že se v uplynulých třech měsících výrazně zlepšilo postavení Škody v koncernu Volkswagen. „Budeme mít nejméně tři další plně elektrické modely velikostí pod vozem Enyaq iV, abychom si zajistili budoucí úspěch na evropském trhu, který je pro nás klíčový,” uvedl Schäfer.

Škoda představuje sedan Slavia, novinku pro Indii jsme prohlédli do detailu

AutoMoto

Škoda převzala v koncernu odpovědnost za regiony Indie, Ruska a severní Afriky a přebírá také odpovědnost za globální platformu MQB-A0. Vedení Škody řešilo také pandemii koronaviru. Proočkovanost zaměstnanců je kolem 70 procent.

„To je stále příliš málo! Musíme v týmech aktivně propagovat program bezplatného očkování. Je to jediný způsob, jak s pandemií efektivně bojovat,” uvedl Schäfer.

Vedení v úterý řešilo i připravované nové modely. Na trh se chystá uvedení modernizovaného modelu Karoq a modely Enyaq Coupé iV, Enyaq RS iV a Fabia Monte Carlo.

Foto: Právo

Předseda představenstva Škody Auto Thomas Schäfer

Reklama

Související témata:

Související články

Škoda Auto přijde o čtvrt milionu aut

V závodech Škoda Auto se po celý příští týden až na výjimky zastaví výroba. Nejsou čipy. Automobilka ještě nedávno počítala s tím, že letos vyrobí o sto tisíc...

Výběr článků

Načítám