Hlavní obsah

Místo poetických jmen použije Maserati pro svou novinku shluk písmen a čísel

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chystané kupé od Maserati se bude jmenovat MC20. Supersport se představí na konci května a automobilka s trojzubcem ve znaku na novinku zatím poutá krátký emotivním videem.

Maserati poutá na nový supersport MC20Video: Maserati

 
Článek

Maserati bylo vždy sexy značkou - zvukem točivých atmosférických motorů, nestárnoucím designem, ale i jmény svých modelů. GranTurismo, Ghibli, Levante nebo koncept Alfieri, který předznamenává nástupce GranTurisma.

Jenže Italové pro vrcholný model oficiálně zveřejnili odlišné jméno. Novinka se bude jmenovat MC20. Použití písmen a čísel má dobrý důvod. MC je zkratka pro Maserati Corse, přičemž corse lze z italštiny přeložit jako závodění. A závodit s upravenou verzí skutečně chtějí.

Číslo 20 odkazuje na rok 2020, který podle automobilky představuje začátek nové éry v historii značky.

Hudba se mění v otravné kvičení. Maserati se chlubí zvukem chystané novinky

AutoMoto

Novinka by měla mít motor uložený uprostřed. Ostatně Maserati o ní hovoří jako o evoluci ikonického modelu MC12. Podle zákulisních zdrojů půjde o šestiválec, ovšem počítat bychom měli i s nějakou formu elektrifikace. Ať už v nějaké verzi půjde o plug-in hybrid, nebo elektromobil.

Foto: Maserati

Maserati MC12

„Tento model bude vyráběn v závodě v Modeně, kde právě probíhají práce na modernizaci výrobní linky, aby zde bylo možné vyrábět vozy s pokročilým elektrickým pohonem. Zároveň byla také zahájena výstavba lakovny v závodu Viale Ciro Menotti, díky které budou výrobní prostory kompletní,” prozrazuje české zastoupení automobilky.

Více se dozvíme na konci května, premiéru si MC20 odbude v italské Modeně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám