Hlavní obsah

MG poutá na nový roadster

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anglická automobilka v čínských rukou koncernu SAIC se vrátí k tradici malých roadsterů. Dosud nepojmenovaný vůz zatím MG ukazuje na upoutávce.

MG poutá na nový roadsterVideo: MG

 
Článek

Automobilka MG zveřejnila video ukazující sportovní dvoumístný roadster. Má podobné proporce jako Mazda MX-5, zadní svítilny ve tvaru britské vlajky a uvnitř volant ve stylu Tesly, tedy bez horní části.

„Návrat legendy. Podívejte se na ukázku našeho sportovního vozu MG,“ zní v prohlášení automobilky, která odkazuje na podobné vozy, které byly od britských značek součástí portfolia od 60. let.

Foto: SAIC Design

Koncept MG Cyberster

Sportovní vůz zobrazený na videu je podobný konceptu Cyberster z roku 2021. Studie byla elektromobilem a očekává se, že tomu tak bude i v případě sériové varianty, jejíž prodej se v současnosti očekává kolem roku 2024 na trzích, kde působí MG. Zda tomu bude i v České republice, kam se letos značka MG vrátila, zatím není jasné.

Značka MG vstupuje na český a slovenský trh, nabídne plug-in hybrid i motor bez turba

AutoMoto

Automobilka v červenci odhalila modulární platformu pro elektrická vozidla, o které společnost uvedla, že je připravena i pro sportovní vozy. Je pravděpodobné, že nová platforma, známá jako MSP, bude základem i pro tento roadster. Kdy se zcela představí, zatím není jasné.

Reklama

Výběr článků

Načítám