Hlavní obsah

Mercedes ukazuje legendární SL v nové generaci, zatím v maskáčích

Novinky, Milan Lažanský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již osmá generace Mercedesu SL vyjela na veřejné silnice pro poslední fázi dynamického testování. Dva maskované prototypy ukazuje automobilka na oficiálních fotografiích. Lovcům těchto aut tak třícípá hvězda nejspíš zkazila den.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz SL osmé generace v maskovaném provedení.

Článek

Když po letech příprav a interního testování vyrazí automobilka s novým modelem na veřejné silnice, jde o vděčný cíl fotografů, kteří se na podobné maskované novinky specializují. Nezřídka se hovoří o tom, že jde o součást předem připraveného PR.

Mercedes se tentokrát rozhodl svůj připravovaný model v maskovaném provedení ukázat rovnou oficiální cestou. Finální testy podstupuje model SL. V okolí vývojového centra v německém Immendingenu se prohání rovnou dva kusy.

Foto: Mercedes-Benz

Poslední generace Mercedesu SL (2015, facelift)

Velké gran turismo má být díky sdílené modulární platformě MSA blízkým příbuzným supersportu AMG GT, vývoj má ostatně na svědomí přímo divize Mercedes-AMG. I když se podle prohlášení značky nová generace vrátí do sportovnějšího pojetí s odkazem na motorsport, se kterým SL začalo v roce 1954, stále má nabídnout i vysokou míru cestovního komfortu.

Novinka na rozdíl od předchozích dvou generací se skládací pevnou střechou by měla dostat střechu látkovou. Zatím není jasné, jestli nabídne i zadní „nouzová” sedadla.

Nový Mercedes třídy S ukázal interiér. Nabídne obří displej a spoustu světelných proužků

AutoMoto

Odlišné koncovky výfuků naznačují více dostupných motorizací. Z portfolia svých jednotek mohou ve Stuttgartu zvolit mildhybridní šestiválce a čtyřlitrový osmiválec se dvěma turbodmychadly v několika výkonových stupních.

Mercedes zatím neuvádí, kdy bude nové SL představeno, na trhu by se podle spekulací mělo objevit příští rok. Pozornost je aktuálně upřena na novou generaci vlajkové třídy S, která se ukáže 2. září.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám