Hlavní obsah

Mercedes třídy X předčasně končí

Novinky, dh, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř tři roky. Tak krátce vydržel na trhu luxusní pick-up Mercedes třídy X, jehož produkci ukončí německá automobilka na konci letošního května. Auto nebylo dlouhodobě výnosné.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Mercedes-Benz X 350d

Článek

Zvěsti o tom, že by mohl Mercedes skutečně definitivně zastavit výrobu třídy X, se objevily během konce minulého července, kdy je přinesl server Automotive News. Ten uváděl, že pick-up odnese celosvětové škrty v rozpočtu Daimleru, což se také stalo.

Unikla fotografie nového Mercedesu třídy S bez maskování

AutoMoto

Automobil stojící na základě Nissanu Navara se bude vyrábět v továrně Nissanu u španělské Barcelony ještě do konce května, pak se linka zastaví.

„U dealerů bude možné v omezené kapacitě objednávat variantu X350d po dobu nadcházejícího týdne až čtrnácti dní. K dispozici jsou také poslední skladové vozy,“ sdělilo Novinkám české zastoupení Mercedes-Benz Vans.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Výroba Mercedesu-Benz X skončí v květnu 2020.

Třída X je na trhu od roku 2017 a původním plánem automobilky byla její produkce v Jižní Americe, Austrálii nebo Jižní Africe, ale později se ukázalo, že vůz je patrně pro tyto trhy příliš drahý a drtí ho tamní konkurence.

Test Mercedesu X 350d: Venkovský švihák s hromadou charizmatu

AutoMoto

Verze Progressive nyní začíná na 1 372 745 korunách. I kvůli tomu, že je už k mání jen šestiválcové provedení, se tak třída X vzdálila konkurentům, kteří začínají se slabšími motory pod hranicí milionu.

Za první rok pak Němci prodali jen 16 700 kusů po celém světě, což se považovalo za obrovský propadák. Rok 2019 byl pak ještě horší a produkce klesla na 15 300 kusů. Mercedes dokonce uvažoval o faceliftu či přidání motoru V8, ovšem nic z toho už se patrně nestane.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Interiér Mercedesu-Benz X 350d

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám