Hlavní obsah

Mercedes poutá na novou třídu T, vznikne ve spolupráci s Renaultem

„Téčko” už u Mercedesu nebude kombík, nýbrž malá osobní dodávka. Automobilka skicou poutá na novinku, která bude sdílet základy s příští generací Citanu a přijede s konvenčním i elektrickým pohonem.

Foto: Mercedes-Benz

Upoutávka na Mercedes-Benz třídy T

Článek

Kdykoli se u Mercedesu dosud použilo písmeno T, znamenalo to karoserii kombi. Zanedlouho už bude nutno pečlivě rozlišovat, jestli se jím myslí kombík, „T-model”, anebo třída T. Stuttgartská automobilka skicou ohlásila příchod takovéto novinky.

Bude to osobní dodávka, zacílená na rodiny, taxislužby a služby sdílení aut. Podle tiskové zprávy bude menší než třída V a jejím hlavním účelem bude nabídnout vysokou míru praktičnosti spolu s designem, bezpečností a hodnotou Mercedesu.

Foto: Mercedes-Benz

Současný Mercedes-Benz Citan

Tisková zpráva také říká, že novinka bude vyvinuta ve spolupráci s aliancí Renault-Nissan-Mitsubishi, a uvádí, že bude sdílet základ s novou generací dodávky Citan. Ta je ve své současné generaci Renaultem Kangoo s odlišným designem.

Jinými slovy, Mercedes chystá jedno nové užitkové auto, jehož skříňovou verzi nazve Citan, zatímco osobní varianta bude „třída T”. Můžeme očekávat verze se spalovacím i s elektrickým motorem a vozy mají přijít na trh v první polovině roku 2022.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám