Hlavní obsah

Mercedes má testovací polygon snů. Prověřuje i auta budoucnosti

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Testovací centrum Mercedesu u německého města Immendingen nabízí po dostavbě snad úplně všechno od rychlostních i terénních tratí přes město po speciální prostory, kde se zkouší autonomní vozidla.

Testovací centrum Mercedesu v ImmendingenuVideo: Mercedes-Benz

 
Článek

Tenhle okruh by si chtěl určitě vyzkoušet každý fanoušek automobilů, i když to není tak úplně okruh. Tady by mohl dělat s autem neuvěřitelné věci, jaké by si nemohl dovolit nikde jinde. Řeč je o testovacím prostoru Mercedesu v německém Immendingenu, které bylo zásadně rozšířeno.

V bývalém vojenském prostoru tak vzniklo ohromné testovací centrum, které na jednom místě nabízí polygony silniční i terénní, testovací trati pro rychlost, odolnost, dynamiku, elektroniku, elektrická vozidla nebo autonomní jízdu. A myslí tu i na carsharing.

Foto: Mercedes-Benz

Immendingen - tady dostanou auta pořádně zabrat.

Je tu prostě všechno, co by mohlo být třeba při vývoji auta. Na 100 000 metrech čtverečných tu byla například postavená trať zvaná „Bertha“, která je speciálně vyvinutá pro autonomní řízení. Testuje se tu samotné řízení, navigace, extrémní manévry, přejíždění mezi pruhy i odbočování...

Immendingen nabízí také 1,5 km silnic postavených v jakémsi falešném městečku. I zde se budou testovat autonomní vozy, ale hlavním úkolem tu je něco jiného – zjišťování funkčnosti komunikace automobilů mezi sebou, se semafory a dalšími externími vysílači.

Foto: Mercedes-Benz

Pravidla silničního provozu jsou tu stejná, jako kdekoli jinde.

Testovací centrum nabízí celkem 68 km silnic a terénních cest. Jsou tu i tratě s převýšením, protože areál se nachází mezi 660 až 880 metry nad mořem. Práci zde najde 300 nových pracovníků, kteří se připojí ke stávajícím 250 lidem.

Reklama

Související témata:

Související články

V Česku se mají testovat auta bez řidičů

Česká republika se může brzy stát významným evropským centrem testování autonomních vozidel. V její prospěch hraje geografická poloha, kdy osobní auta,...

Výběr článků

Načítám