Hlavní obsah

Mercedes-Benz slaví 55. výročí AMG speciální edicí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sportovní divize Mercedes-AMG představuje speciální edici pro model GLE s názvem „Edition 55“. Jedná se o evropskou specifikaci vozu, který byl původně představen pro zámořský trh.

Foto: Mercedes-AMG

Mercedes-AMG GLE „Edition 55“

Článek

Speciální verzi, které se nyní dočkají i zákazníci na domovském trhu Mercedes-AMG v Evropě a s níž Mercedes slaví 55. výročí divize AMG, lze využít do modelů GLE 53, 63, a dokonce i vrcholné 63 S ve všech variantách karoserií včetně SUV-kupé.

Čtyřválcový Mercedes-AMG C 63 zachycen na Nürburgringu. Zní zajímavě

AutoMoto

Každý vůz s paketem „Edition 55“ dostane balíček AMG Night, který všechny nápisy na vozu zbarví do leskle černé a do stejného laku také oděje splitter, přední nárazník, kryty zrcátek, rámy oken nebo zadní nárazník. Vůz zákazníci dostanou s dvaadvacetipalcovými kovanými koly AMG a leskle černými koncovkami výfuků.

Foto: Mercedes-AMG

Mercedes-AMG GLE „Edition 55“

V kabině se zákazníci mohou těšit na osvětlené prahy dveří z nerezové oceli, velurové koberečky s logy AMG a prošíváním, sedadla z kůže Nappa nebo výplně dveří odpovídající sedadlům a jejich prošívání. Jako dekoraci v interiéru Mercedes-AMG zvolil matný karbon a samozřejmě nechybějí odznaky odkazující na speciální verzi „Edition 55“.

Test Mercedesu EQS: Limuzína nového věku

Testy

U nového paketu se mimo designu zákazníci nedočkají žádných mechanických změn. Znamená to tedy, že verzi AMG 53 lze očekávat s třílitrovým šestiválcem, GLE 63 s dvakrát přeplňovaným motorem V8 a verzi s písmenem S na konci se stejným motorem nastaveným na výkon 612 koní.

Foto: Mercedes-AMG

Mercedes-AMG GLE „Edition 55“

Novinkou pro paket „Edition 55“ je ovšem přidání mild-hybridní jednotky, která navyšuje výkon o 22 koní a podporuje i zařazení devítistupňové automatické převodovky AMG Speedshift 9G a pohon všech kol 4Matic+.

Foto: Mercedes-AMG

Mercedes-AMG GLE 63 „Edition 55“

Mercedes-AMG GLE „Edition 55“ lze už běžně objednat na evropském trhu s datem dodání okolo letošního prosince. Otázkou zůstává, kolik vozů hodlá Mercedes na „starém kontinentu“ prodat, protože pro zámořský trh vydal jen 55 sériových čísel.

Na závěr dodejme, že v závislosti na zvoleném modelu přijde nový paket od 5950 eur (147 tisíc korun) až po 13 090 eur (323 tisíc korun) k běžné ceně.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám