Hlavní obsah

Mazda znovu poutá na SUV CX-60. Brzy se odhalí kompletně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mazda přichází s další upoutávkou na chystané SUV CX-60, jehož debut je chystán už na 8. března letošního roku. Po ukázkách části přídě a interiéru nyní japonská automobilka ukazuje elegantní profil.

Foto: Mazda

Upoutávka na Mazdu CX-60.

Článek

Zcela nové SUV od automobilky Mazda ponese podle upoutávky podobné rysy, jaké můžeme znát z již existujícího CX-5. Rozdíl mezi oběma automobily ovšem spočívá v tom, že novinka využije novou platformu založenou na pohonu zadních kol a motoru vpředu podélně, což umožňuje mít prodlouženou příď a tím elegantnější profil.

Chystaná Mazda CX-60 poodhaluje výjimečný interiér

AutoMoto

Mazda se u CX-60 opět inspirovala v designovém jazyce Kodo, který se řídí principem „méně je více“ a autoři novinku popisují jako „klidnou a důstojnou krásu v prázdném prostoru“. V profilu, na který další teaser poutá, se designéři inspirovali japonskou kaligrafií.

Automobilka už dříve potvrdila, že nová CX-60 bude mít kapotou plug-in hybridní jednotku založenou na 2,5litrovém motoru spojeném s elektrickým agregátem, který poskytuje výkon přes 300 koňských sil. V budoucnu SUV dorazí i s řadovým šestiválcem Skyactiv-X a dieselovým Skyactive-D. Obě tyto jednotky se ovšem dočkají mildhybridní úpravy.

Mazda poutá na nové SUV CX-60, dorazí v březnu

AutoMoto

Podobné motorové osazení se pak očekává i u většího SUV CX-80, které má dorazit v příštím roce na trhy v Evropě a Japonsku. Do USA Mazda plánuje zamířit s obdobnými modely nesoucími názvy CX-70 a CX-90.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám