Hlavní obsah

Maserati ukazuje SUV Grecale v poslední fázi testování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maserati Grecale bude mít premiéru letos na jaře. Italská značka ukazuje novou várku upoutávek z testování na sněhu. I nadále prototyp nosí červenou kamufláž.

Foto: Maserati

Maserati Grecale

Článek

Obrázky ukazují vývoj nového výchozího modelu značky Maserati ve Švédsku a ve finském Laponsku. Inženýři zde mají k dispozici dost prostoru a hlavně počasí s teplotou i kolem -30 Celsia. Podle automobilky v posledních dnech testovací jezdci hodnotili spolehlivost a  a ovladatelnost na kluzkém povrchu.

Grecale se v portfoliu automobilky vejde pod vrcholné SUV Levante. Navzdory kamufláži má vozidlo jasně zaoblený vzhled karoserie, s výjimkou typické, poměrně ploché mřížky chladiče s vertikálními mřížkami.

Podrobnosti o hnacím ústrojí zůstávají záhadou. Základem mohou být čtyřválce. Verze Trofeo zaměřená na výkon údajně používá buď přeplňovaný 3litrový V6 z Maserati MC20 o výkonu přibližně 620 koní, nebo 500koňový 2,9litrový V6 z Alfy Romeo Stelvio QV. Produktový plán Maserati říká, že dorazí i elektrická verze.

Maserati odkládá premiéru menšího SUV Grecale

AutoMoto

Novinka měla původně debutovat v Miláně 16. listopadu 2021. Automobilka však představení posunula zpět na jaro 2022 kvůli celosvětovému nedostatku polovodičů. V té době Maserati uvedlo, že „přelomová“ technologie nového modelu vyžaduje mikročipy, kterých je nedostatek.

Přesné datum premiéry Maserati Grecale stále není k dispozici, spokojit se tak lze jen s tím, že by to mělo být na jaře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám