Hlavní obsah

Maserati poutá na kompaktní SUV Grecale

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská automobilka Maserati s trojzubcem ve znaku poodhaluje vzhled kompaktního SUV Grecale, od kterého si slibuje prodejní úspěchy. Na záměrně rozmazaných fotografiích jsou k vidění alespoň základní proporce.

Foto: Maserati

Maserati poutá na nové SUV Grecale

Článek

Nové Maserati Grecale, které se chystá na trh koncem letošního roku, se zřejmě jen tak nezbaví nálepky „menšího Levante”. Oba názvy odkazují na specifické větrné proudy a právě o třídu většímu SUV, se kterým Maserati vstoupilo mezi pseudo-terénní vozy, je dle prvních uvolněných snímků novinka podobná i vizuálně.

Nechybí výrazná maska chladiče s trojzubcem uprostřed, vytáhlé blatníky nebo useknutá záď s horizontálně umístěnými svítilnami.

Maserati ukázalo ostré Levante GTS, má osmiválec z ferrari

AutoMoto

Přesto v portfoliu skupiny FCA, nyní Stellantis, najdeme daleko bližšího příbuzného. Základem pro novinku bude platforma zvaná Giorgio, na které jezdí SUV stejné třídy, Alfa Romeo Stelvio.

Navíc se bude vyrábět i ve stejné automobilce v italském Cassinu po boku sedanu Alfa Romeo Giulia, který je postaven na stejných základech. Do automobilky v Cassinu plánuje Maserati investovat dalších 800 milionů eur, 20,6 miliardy korun.

Foto: Maserati

Maserati poutá na nové SUV Grecale

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám