Hlavní obsah

Maserati elektrifikuje svůj nejdostupnější model

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na autosalonu v čínském Pekingu, který se koná od 21. dubna, hodlá Maserati představit svůj současný nejdostupnější model Ghibli s plug-in hybridním pohonným systémem. Prioritou pro něj bude boj na asijském trhu.

Foto: Maserati

Maserati Ghibli

Článek

O chystaném představení italského sportovního sedanu s elektrifikovaným pohonem informoval server Auto News s tím, že společnost Fiat Chrysler Automobiles (FCA) zatím neuvedla, jaké přesně dostane Ghibli vylepšení. Předpokládá se ale, že se bude jednat o plug-in hybridní pohon.

Hudba se mění v otravné kvičení. Maserati se chlubí zvukem chystané novinky

AutoMoto

Podle dalších zdrojů bude chtít italská firma Ghibli do zásuvky nabízet především na trhu v Číně, kde tamní vláda prosazuje elektrifikaci pod pohrůžkami pokut ještě razantněji než v Evropě.

Navíc, sedan by měl vylepšit klesající prodeje automobilky, které se od minulého roku propadly o 27 procent. Plug-in hybridní pohonný systém by pak mohl pomoci i v Evropě při plnění podmínek EU o produkci CO2.

Foto: Maserati

PHEV Ghibli má zachránit zkomírající bilanci Maserati v Číně.

Představení hybridního Ghibli je s největší pravděpodobností součástí dlouhodobého plánu Maserati vydat mezi lety 2020 a 2023 deset nových nebo přepracovaných modelů.

V souvislosti s Maserati se mimo jiné hovoří i o sportovním autě s motorem uprostřed, které by mělo být k dostání jak s nově vytvořeným motorem V8 a turbodmychadlem, tak s elektrickým agregátem.

Vytrvalec končí. Speciální kus stále krásného Maserati GranTurismo symbolizuje novou éru

AutoMoto

Mezi další plány Maserati se řadí facelift limuzíny Quattroporte a SUV Levante, které bude následovat představení zcela nového SUV v roce 2021.

Italové rovněž počítají s novou generací modelu GranTurismo a GranCabrio. I v jejich souvislosti se hovoří o částečné či úplné elektrifikaci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám