Hlavní obsah

Malé SUV od Škody dorazí už příští rok

Novinky, maž

Není žádným tajemstvím, že Škoda v rámci své „SUV ofenzívy” chystá další model této kategorie. Podle našich informací přijde na trh v sériovém provedení už příští rok.

Foto: Škoda Auto

Koncept Škoda Vision X

Článek

Podle neoficiálních informací by měl design připomínat zmenšenou verzi stávajícího Karoqu. Zadní světla jsou pak protáhlá a užší, zajímavým a výrazným prvkem je nápis ŠKODA na zádi vozu. Stejný prvek dostane i nová Škoda Scala, nástupce Rapidu. [celá zpráva]

„Sériová verze městského crossoveru, vycházející z designové studie Vision X představené na mezinárodním autosalonu v Ženevě v březnu letošního roku, přijde na trh v druhé polovině roku 2019,” potvrdil pro Novinky.cz mluvčí automobilky Vítězslav Pelc. O názvu kompaktního SUV zatím rozhodnuto nebylo.

„Tento typ vozů je mimořádně oblíbený u privátních zákazníků nejen v ČR, ale v celé Evropě. Aktuálně jde o nejdynamičtěji rostoucí segment automobilů,” dodal Pelc.

Na platformě MQB A0

Nový model bude postaven na modulární platformě MQB, nová škodovka měla být prostornější než Volkswagen T-Roc, se kterým bude sdílet kompletní techniku. Bude mít větší rozvor i větší zavazadelník, přesně v duchu ostatních modelů z Mladé Boleslavi.

Z hlediska motorizací se počítá se dvěma verzemi litrového tříválce, dále pak se čtyřválcovou patnáctistovkou (110 kW/150 k) a patrně i jedním turbodieselem. Všechna provedení budou spoléhat na pohon jen předních kol, později by měla dorazit i hybridní verze.

Škoda nyní vyrábí dva SUV modely: Karoq a větší Kodiaq.

Foto: František Němec, Novinky

Škoda Karoq 1.5 TSI

Foto: František Němec, Novinky

Škoda Kodiaq 2.0 TDI DSG 4x4 Sportline

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám