Hlavní obsah

Luxusní značka Infinity atakuje Evropu

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf automobilky Nissan Carlos Ghosn v úterý na tiskové konferenci oznámil, že značka Infinity zamíří na evropský trh. Objevit by se zde měla v roce 2008 s novou generací modelů. Ty budou mít na výběr jak současné zážehové agregáty, tak i nové vznětové motory.

Článek

Infinity je vlastně luxusní divizí značky Nissan, podobná konkurenčnímu Lexusu. Prodává se však pouze v USA, Kanadě, Tchajwanu, Koreji a středním východě. V příštím roce budou následovat Čína, Rusko a Ukrajina.

Infinity se v letech 1999 až 2000 stal nejrychleji rostoucí značkou na americkém trhu, když do ní mateřská společnost investovala velké peníze do prodejní a servisní sítě. Po nástupu do Evropy plánuje Nissan další velké investice. Nehodlá totiž využít pouze distribuční síť značky Nissan, ale postavit také vlastní autosalony.

V současné době se na našich silnicích setkáváme pouze s SUV řady FX. Ten je však dovážen specializovanými firmami přímo z USA po jednotlivých kusech.

Reklama

Výběr článků

Načítám