Hlavní obsah

Lotus přichází s digitálním přístrojovým štítem. Má v sobě trasy tisíců okruhů

Malá britská automobilka Lotus uvádí na trh vylepšení pro své vozy. Nově si budou moci majitelé modelů Elise a Exige V6 zakoupit odnímatelnou digitální přístrojovou desku, která má v sobě řadu zajímavých funkcí pro nadšence do okruhového ježdění. A nejlepší je, že ho můžete namontovat do svého stávajícího vozu.

Foto: Lotus

Odjímatelná přístrojová deska od Lotusu

Článek

U běžných aut máte buď displej, nebo klasický analogový přístrojový štít. Lotus ale nabízí vylepšení - do nových či již vyrobených aut lze nainstalovat displej. A ne jenom proto, abyste se cítili moderně - displej má v paměti mapy více než čtyř tisíc závodních okruhů po celém světě.

Spolupracuje s GPS, takže řidiči pomůže s analýzou jeho rychlosti a jiných jízdních dat. A automobilka slibuje, že displej bude k využití nejen na závodní dráze, ale i v běžném životě na silnici.

Edice pro fajnšmekry. Lotus připravil čtyři klasická zbarvení pro Elise

AutoMoto

Displej má šest palců úhlopříčky, není to tedy žádný gigant. Důležitější je jeho vysoký kontrast, aby byl displej skvěle čitelný i na slunci. Lze k němu externě připojit i akční kamery pro zaznamenání jízd a pořídit si ho mohou všichni majitelé Lotusu Elise a Exige V6 s vozem vyrobeným od roku 2008.

Foto: Lotus

Odnímatelná přístrojová deska od Lotusu.

Zajímavostí je, že systém dokáže sám rozpoznat, že se automobil nachází v blízkosti okruhu a okamžitě začne zaznamenávat data. Ta si následně přes kabel budou moci zákazníci přenést například do svého počítače.

Novinka se zatím prodává ve Velké Británii a její cenovka je stanovena na 1470 liber, tedy při dnešním kurzu přibližně 43 tisíc korun. V ceně je i montáž v servisu a dvouletá záruka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám