Hlavní obsah

Loď plná luxusních vozů koncernu Volkswagen se po požáru potopila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Asi 400 kilometrů od Azorských ostrovů se v úterý potopila loď, která vezla na 4000 automobilů zejména z koncernu Volkswagen, včetně luxusních vozů Porsche, Audi, Bentley či Lamborghini. Informovala o tom agentura Reuters. Loď v polovině února v Atlantiku při cestě z Německa do Spojených států zachvátil požár, který trval déle než týden. Posádka se evakuovala už v první den požáru, nikdo nebyl zraněn.

Foto: Reuters

Felicity Ace převážela asi čtyři tisíce aut značek Volkswagen, Porsche, Bentley či Lamborgini.

Článek

„Znečištění moře kvůli úniku paliva jsme zatím nezaznamenali, na místě zůstávají dál týmy, které budou situaci monitorovat,” řekl agentuře Bloomberg Pat Adamson, mluvčí firmy MOL Ship Management, odbočky japonské rejdařské společnosti Mitsui O.S.K. Lines, která 200 metrů dlouhé plavidlo provozovala.

Loď Felicity Ace, která plula přes Atlantik pod panamskou vlajkou, byla na cestě z německého Emdenu do amerického přístavu Davisville.

Výše škody za požár lodi s luxusními auty je astronomická

Ekonomika

Požár na ní vypukl ze zatím nezjištěných příčin 16. února a trval asi do 24. února. Některé vozy měly lithium-iontové baterie, což podle jedné z teorií přispělo k požáru.

Převážené vozy měly podle dřívějších zpráv hodnotu asi 401 milionů dolarů (asi 9,2 miliardy Kč). Vozy byly pojištěné, ale podle odhadu expertů společnosti Russell Group vznikla výrobci škoda nejméně 155 milionů dolarů (zhruba 3,5 miliardy Kč).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám