Hlavní obsah

Léčba pomocí SUV vychází, Aston Martin více než zdvojnásobil prodeje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobce luxusních aut Aston Martin ve třetím čtvrtletí zvýšil prodej aut o 104 procent na 1349, hlavě díky zajmu o první sportovně-užitkový (SUV), model DBX. Ztráta před zdaněním se prohloubila na 97,9 milionu liber (2,9 miliardy Kč) z loňských 80,5 milionu liber, automobilka nicméně očekává, že v letošním roce učiní první kroky ke zlepšení ziskovosti díky svému plánu transformace. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Aston Martin

Aston Martin DBX

Článek

Automobilka od svého vstupu na burzu v roce 2018 prožívá těžké období a potýká se se ztrátami. Loni v ní koupilo pětinový podíl konsorcium vedené kanadským miliardářem Lawrencem Strollem, získala další peníze od akcionářů a poté zahájila reorganizační program s názvem Project Horizon.

Za tři čtvrtletí se ztráta před zdaněním výrazně zlepšila, a to na 188,6 milionu liber z 307,9 milionu loni. Tržby se zvýšily o 173 procent na 736,4 milionu liber a prodej aut o 173 procent na 4250 vozů.

Bondův Aston Martin v dětské verzi má kulomety a neuvěřitelnou cenovku

AutoMoto

„V prvních devíti měsících letošního roku jsme úspěšně navázali na základy vytvořené pro úspěch firmy v roce 2020,“ uvedl Stroll, který je předsedou správní rady.

Automobilka nechala beze změny výhled prodeje na celý rok. Podle toho čeká prodej zhruba 6000 vozů. V tomto čtvrtletí zahájí dodávky nového modelu Valkyrie.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám