Hlavní obsah

Lancia Delta se vrátí, legendární hatchback bude elektromobilem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská automobilka Lancia oficiálně potvrdila, že připravuje návrat modelu Delta. Moderní verze hatchbacku, který se proslavil úspěchy na tratích rally, by měla na trh dorazit za pět let jako futuristický elektromobil.

Foto: Profimedia.cz

Lancia Delta Integrale

Článek

Už to vypadalo, že Lancia jako automobilka zmizí v propadlišti dějin, protože finanční problémy téhle značky byly opravdu vážné. Nový život však společnosti vdechlo spojení automobilek do velkého koncernu Stellantis, jehož vedení napumpovalo do Lancie nemalé zdroje.

Alfa Romeo, Lancia a DS budou nabízet jen elektromobily

AutoMoto

Jedním ze znaků, že to Stellantis myslí s Lancií vážně, je zpráva o znovuzrození modelu Delta. Hatchback má ožít už v roce 2026 a je součástí plánu Lancie ukázat novému investorovi, že s ní může počítat. Stellantis dal ostatně všem čtrnácti členům koncernu příležitost během deseti let ukázat, co svedou.

Zprávu o nové Lancii Delta potvrdil šéf automobilky Lancia Luca Napolitano. „Každý chce deltu, nesmí v našich plánech tedy chybět. Proto se i vrátí a bude to skutečná delta. Vzrušující auto a manifest toho, co je pokrok a technologie. A bude samozřejmě elektrická,“ uvedl nejvyšší muž Lancie pro italské noviny Corriere della Sera.

Lancii čeká znovuzrození, má nového šéfdesignéra

AutoMoto

V současné době Lancia v Evropě vyrábí a prodává jen model Ypsilon. Na jeho nové verzi pak nyní pracuje. O chystané deltě toho zatím příliš známého není. Spekuluje se o tom, že Lancia využije sdílenou elektrickou platformu eVMP s dojezdem až 650 kilometrů na jedno nabití.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám