Hlavní obsah

Lamborghini, nebo ponorka? Američan měl víc odvahy než rozumu

Novinky, Marek Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Supersport s plátěnou střechou je na opačném pólu automobilového světa než teréňák se šnorchlem, přesto právě s takovým autem – Lamborghini Huracán Spyder – se floridský řidič pustil na zaplavenou ulici.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Huracán Spyder (ilustrační foto).

Článek

Projíždění hlubokou vodou je kratochvílí řady řidičů – ovšem ti jezdí terénními auty a dělají to opatrně. Případ tohoto řidiče z jižní části amerického státu Florida, který v těchto dnech sužují deště a záplavy, je poněkud odlišný – do vody se pustil s Lamborghini Huracán Spyder.

Zaznamenala to stanice WSVN a na Twitteru sdílel uživatel se jménem Joe. Řidič jel s takovou razancí, že se voda převalila nejen přes kapotu, ale i přes čelní sklo a střechu až na kryt motoru a z něj pak stékala dolů. Přesto to vypadá, že vůz svou zkoušku vodou zvládl.

Proč nejezdit autem po zaplavené silnici? Zničení motoru není jediná hrozba

AutoMoto

Průjezd hlubokou vodou je nebezpečná disciplína z řady důvodů, zejména ve chvíli, kdy nevíte, jak hluboká ta voda je. Hrozí nasání vody do motoru a jeho zničení nebo třeba zaplavení elektroniky. Obojí může ústit ve velmi drahou opravu.

V neposlední řadě také člověk nevidí pod hladinu; voda může být hlubší, než to vypadá, nebo se v ní může skrývat propadlina nebo třeba kus vytrženého betonového obrubníku. Obecně lze říci, že máte-li byť stín pochybností, zda průjezd zvládnete, je bezpečnější se otočit a zaplavené místo objet.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám