Hlavní obsah

Kodiaq je stále on-line, superb a octavia budou následovat

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z moderních automobilů se čím dál více stávají velké mobilní telefony, které vás v případě potřeby i někam dovezou. Dobře je to vidět na příkladu nové Škody Kodiaq, kterou právě testujeme na Mallorce.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Nový multimediální systém ve Škodě Kodiaq

Článek

Kodiaq dostal nový multimediální systém, který v sobě díky vestaveně (virtuální) SIM kartě obsahuje i několik úplně nových on-line služeb. Některé jsou i hodně užitečné, například lokalizace místa automobilu, pokud náhodou v cizím městě zapomenete, kde jste zaparkovali. To vše je možné díky aplikaci, kterou si stáhnete buď do mobilního telefonu nebo na tablet či stolní počítač a která komunikuje se zařízením uvnitř vozidla.

Mezi další funkce takzvaného Care Connect je i upozornění, že automobil odjel z vytyčené oblasti, překročil nejvyšší nastavenou rychlost nebo se aktivoval alarm. Od příštího roku přibyde možnost obsluhovat nezávislé topení nebo na dálku a zamknout či odemknout automobil. V případě Kodiaqu máte tuto službu bezplatně aktivovanou na jeden rok, poté se předpokládá částka 3000 korun za dva roky používání.

Na 14 let dostanete zdarma automatické oznámení dopravní nehody, možnost objednat se stisknutím jediného tlačítka v automobilu do servisu nebo kontaktovat asistenční službu.

Hezky vypadají fotorealistické mapy a celkově byl kladen velký důraz na konektivitu – kromě počasí si tak můžete nechat zobrazit třeba seznam čerpacích stanic ve vašem okolí včetně nabízených cen za palivo V režimu on-line auto poradí i s aktuální dopravní situací.

On-line služby dostane jako první model Kodiaq, příští rok přibyde Superb, omlazená Octavia a na sklonku roku 2017 také druhá generace Yetiho.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám