Hlavní obsah

Kia Sorento - předčasná premiéra

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podoba nového Sorenta od korejské automobilky Kia byla zatím tajná - Kia pouze zveřejnila jednu tmavou fotografii, na které nebylo prakticky nic vidět. Nyní po internetu koluje fotografie sériového provedení, vůz je vidět zepředu.

Článek

Nutno uznat, že design je moderní a Evropanům, kteří chtějí SUV, se patrně bude líbit. Oproti současné generaci je to mílový skok.

Novinka bude typickým zástupcem SUV segmentu využívající samonosnou karosérii a pohon 4x4. V terénu tedy zvládne méně, ale na silnici bude o poznání komfortnější.

Nový model bude v Koreji nabízen s trojicí pohonných jednotek. Nový turbodieselový motor 2,2 CRDi, který pochází z vlastního vývoje automobilky, disponuje maximálním výkonem 200 koní a bude nabízen s manuální nebo automatickou šestistupňovou převodovkou. Motor splňuje emisní limity Euro 5.

Kia Sorento - současná generace

FOTO: Kia

Dále bude k dispozici benzinový motor o objemu 2,4 a 2,7 s možností pohonu na LPG. Přesné specifikace pro evropský trh zatím nejsou známy. Nově jsou jisté rozměry vozu: 4685 x 1885 x 1710 mm. Rozvor náprav činí 2700 mm.

Na korejském trhu se nový vůz, jehož kódové označení je XM, začne prodávat od dubna. V evropských zemích, včetně České republiky, bude nová generace Sorenta představena v druhé polovině letošního roku.

Reklama

Související témata:

Související články

Nová Kia Sorento bude typické SUV

Korejská automobilka ve středu oznámila plánovaný termín zahájení prodeje nové generace modelu Sorento. Oproti současné generaci upustí novinka od rámového...

Výběr článků

Načítám