Hlavní obsah

Kia ukázala malé MPV, má se ještě letos vyrábět v Nošovicích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Korejská automobilka Kia představila koncept velkoprostorového vozu pod označením N°3, který se začne ještě letos vyrábět v závodě sesterské Hyundai v severomoravských Nošovicích. Na autosalonu v Ženevě to řekl mluvčí nošovické továrny Petr Vaněk.

Foto: ČTK

Koncept malého MPV, jenž by se měl vyrábět v Nošovicích

Článek

Vůz pod označením N°3 by měl být podle šéfa marketingu automobilky Kia v Evropě Panu Vainama prvním "hezkým" MPV, kde "vzhled nebude na druhém místě za užitnými vlastnostmi". Přes čtyři metry dlouhý automobil s panoramatickou střechou a zlatavým interiérem vznikal v evropském designerském centru automobilky a bude určen pro evropský trh.

Hyundai v Česku od loňského podzimu vyrábí vůz i30 v provedení hatchback a od letošního února nově i kombi. Vedle vozu pro Kiu by měl v roce 2011 přijít s menším MPV pod svou značkou Hyundai. Sesterský závod Kia u Žiliny vyrábí modely C´eed a Sportage. Dodává také motory pro nošovický závod, zatímco opačným směrem putují převodovky.

Nošovická továrna loni vyrobila 12 000 aut. Její současná kapacita je 200 000 vozů ročně. V roce 2011 se má zvýšit na 300 000 aut.

Reklama

Související témata:

Související články

Nová Kia Sorento bude typické SUV

Korejská automobilka ve středu oznámila plánovaný termín zahájení prodeje nové generace modelu Sorento. Oproti současné generaci upustí novinka od rámového...

Výběr článků

Načítám