Hlavní obsah

Kia představila zmodernizovaný crossover XCeed na prvních skicách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

XCeed čeká uprostřed životního cyklu modernizace, na niž poutá nově zveřejněná skica. Crossover změnami doprovodí již omlazené karoserie modelové řady Ceed. Novinka se předvede 18. července.

Foto: Kia

Kia XCeed po faceliftu na skice

Článek

Omlazení v polovině životního cyklu přichází přesně rok poté, co Kia zmodernizovala sourozence, tedy hatchback Ceed a kombíky Proceed a Ceed SW. Zároveň je tomu tři roky po debutu XCeedu coby zcela nového crossoveru.

Facelift bude zahrnovat mírné vizuální změny exteriéru a aktualizace interiéru. Poprvé Kia pro XCeed nabídne sportovně střiženou výbavu GT Line. Ta je vyobrazena na oficiálně zveřejněných náčrtech s novým předním nárazníkem, odlišnou maskou, novým logem a grafikou LED světlometů.

Foto: Kia

Kia XCeed po faceliftu na skice

Foto: Kia

Kia XCeed před faceliftem

Profil zlepšují litá kola s velkým průměrem podobně jako u ostatních modelů GT Line, i když na skicách jsou samozřejmě ve větší formě, než tomu bude ve skutečnosti.

Vzadu jsou změny omezeny na novou grafiku LED na zadních světlech, nové logo, odlišné chromované lemy na umělých koncovkách výfuku a krycí plech v barvě karoserie, který vypadá jako difuzor. Vizuální změny ve výbavách základní úrovně však budou zřejmě omezenější než u vyobrazené GT Line.

První jízda s Kiou XCeed: Schopná stylovka za dobré peníze

AutoMoto

Interiér Kia neukázala, ale očekáváme, že XCeed bude sdílet aktualizace se zbytkem rodiny Ceed. Což pravděpodobně znamená, že získá aktualizovaný 12,3palcový digitální přístrojový štít a nejnovější aktualizaci softwaru v 10,25palcovém infotainmentu spolu s vylepšenými asistenty řízení.

K pohonu poslouží mildhybridní a plug-in hybridní motorizace. Přesnou nabídku motorizací se však nejspíše dozvíme až 18. července, kdy dojde na oficiální premiéru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám