Hlavní obsah

Jízdní řád Škody pro další dva roky - Kodiaq RS, facelift fabie i nový crossover

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda v následujících dvou letech představí facelift fabie, včetně verze kombi, omlazení se dočká superb, na trh přijde rovněž kompaktní SUV, které doplní kodiaq a karoq. Pro Novinky.cz to uvedl zdroj z automobilky obeznámený se situací.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Škoda Octavia (facelift 2017)

Článek

V polovině příštího roku dorazí nejvýkonnější varianta kodiaqu. Do svého názvu dostane tradiční písmena RS a pohánět ji bude turbodieselové BiTDI. Dvoulitrové dvakrát přeplňované TDI bude nabízet 240 koní (176 kW) a točivý moment 500 Nm (při 1750 otáčkách). Standardem pro nejsilnější dieselový motor bude sedmistupňová automatická převodovka DSG a pohon obou náprav.

Kodiaq RS dostane specifická dvacetipalcová kola a agresivněji tvarovaný přední nárazník. Vzadu jsou pak zvýrazněné koncovky výfuku. Vnitřek je stejný jako u běžných verzí, jiná jsou ovšem sedadla s výraznějším tvarováním a integrovanou hlavovou opěrkou. Poznávacím znamením jsou kromě černých zrcátek také typické znáčky RS.

V polovině příštího roku dorazí i omlazená fabia, a to včetně verze kombi. Fabia dostane nový přední nárazník a celkově plošší „čumák”, přední maska je podle zdroje z automobilky níže položená. Zadní světla zvýrazňuje silnější diodová linka, vpředu jsou pak mírně pozměněné světlomety. Interiér se bude měnit pouze v detailech, obě karosářské verze se ukážou ve stejnou dobu.

Nový spaceback dostane parádní design

Kromě fabie chce Škoda představit i model Spaceback, nástupce Rapidu Spaceback. Nový model jsme krátce měli možnost vidět: má agresivní přední masku, zdůrazňující šířku, trojúhelníkové světlomety a celkově působí úplně jinak než fabia. C sloupek je více skloněný, parádním detailem jsou pak zadní protáhlé svítilny.

Jde o nový model (postavený na platformě MQB A0) nakreslený dnes již bývalým šéfdesignerem Jozefem Kabaněm. Na první pohled působí velmi emocionálně, na poměry Škody až nečekaně odvázaně. Bezpochyby půjde o jednu z nejhezčích škodovek.

Za dva roky omlazený superb a nové SUV

Rok 2019 bude rokem občerstveného superbu, který dostane jinak tvarované přední světlomety s větším vykousnutím, jinak se ale podle informací našeho zdroje vnější vzhled změní jen v detailech. Nové budou přední Matrix LED světlomety a protáhlé spodní mlhovky, vnitřek se opět změní pouze v detailech.

Škoda mimochodem pracuje na novém multimediálním systému s devítipalcovou dotykovou obrazovkou, ten se ale do této verze superbu nedostane.

Za dva roky přijde také zcela nový crossover, Škoda tak bude mít třetí SUV. Velikostně bude postavené mezi fabií a octávií. Na designu se stále pracuje, přední část patrně dostane úzké světlomety se čtyřmi elementy (ve stylu Citroënu C4 Cactus), zadní část pak zapadá do modelové řady karoq/kodiaq.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám