Hlavní obsah

Je libo luxusní pick-up? Tato přestavba bentley stála 4,5 milionu

S bratrem snili o pick-upu značky Rolls-Royce. Po bratrově smrti si neznámý britský nadšenec tento sen splnil, třebaže na základě Bentley Continental Flying Spur. Korba připomíná spíš kus jachty než pracovní náčiní.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

Bentley (Ilustrační foto)

Článek

Skutečně luxusní pick-upy se sériově nevyrábějí, protože kombinace pracovního a luxusního auta je tak trochu oxymóron automobilového světa. Jenže sem tam se najde někdo, kdo takové auto chce, aby měl něco, co nebude mít nikdo jiný. Jako neznámý zákazník britské firmy DC Customs, který si nechal postavit pick-up ze staršího Bentley Continental Flying Spur.

Vůz si zachoval přední sedačky a dveře, jak je u pick-upů běžné, ale od B-sloupku dozadu je to úplně jiné auto. Místo zadních sedaček a kufru je tu korba obložená dřevem s několika uzavíratelnými schránkami. Vypadá jako něco, co by člověk našel spíš na luxusní jachtě.

Sama o sobě příliš prostorná není a jeden by se i zdráhal do ní něco skutečně naložit, aby lakované dřevo nepoškodil. Ne nadarmo mají běžné pick-upy korbu opatřenou velmi odolným ochranným nástřikem. Fialový pick-up tedy dost možná bude sloužit jen jako kuriozita, jako auto, za kterým se každý otočí, i kdyby „běžných” flying spurů viděl ten den už deset.

Šejk si objednal pět limuzín od Bentley. Teď se netknuté prodávají

AutoMoto

Podle webu britských novin Daily Mail zabrala práce 1800 hodin a celkem byl vůz u úpravce rok a půl. Náklady na přestavbu dosáhly 150 tisíc liber, tedy asi 4,5 milionu korun. Za to by si v Británii mohl koupit tři Toyoty Hilux v nejvyšší výbavě a ještě by mu pár tisíc liber zbylo.

A proč majitele auta něco takového vůbec napadlo? „S bratrem, který zemřel, jsme měli sen postavit pick-up z rolls-roycu, ale to nešlo, tak jsme zvolili flying spur,” citují noviny Darrena Colemana, majitele zmíněné firmy DC Customs.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám