Hlavní obsah

Jde rukama uzvednout velké SUV? Newyorčané tak zachránili chodkyni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rukama zvednout auto zvládnou jen největší siláci. Anebo desítka newyorských kolemjdoucích, když je v sázce lidský život, ukázala nedělní nehoda. Sraženou chodkyni vytáhli zpod SUV.

Foto: Profimedia.cz

Nehoda se údajně stala na přechodu pro chodce. (Ilustrační foto)

Článek

Různých siláků, kteří zvedají skutečná auta holýma rukama, je na světě dost. Newyorský případ však nebyl exhibicí, nýbrž snahou o záchranu ne-li života, tak zdraví určitě.

Po nehodě SUV s chodkyní zůstala žena ležet pod autem. Ovšem ne dlouho - lidé se seběhli a doslova vůz zvedli, aby ji vyprostili.

Nehoda se stala v neděli na manhattanské Lower East Side. Proces záchrany ženy pod autem, se kterým lidé nečekali na hasiče, na Twitteru zveřejnil Colby Droscher. Z videa to vypadá, že pro zhruba desítku lidí nebyl velký problém vůz zvednout.

Bezohlední řidiči na D7 jeden za druhým zneužili záchranářskou uličku

Krimi

Na fotografii pod videem si všimněte, že žena pracuje se smartphonem, i když už u ní jsou záchranáři. Údajně ho měla v ruce, i když ležela pod autem.

Telefon ale příčinou nehody být nemusel. Oficiální výsledek vyšetřování zatím známý není, ale podle jiného tweetu člověka jménem Sean Patrick vůz jel přes přechod na červenou a chodkyni srazil, když přecházela na zelenou. Pak se jeho řidič prý chtěl rozjet a vrazil do auta před sebou.

Žena byla převezena do nemocnice, ale podle dalšího Patrickova tweetu neměla žádná vážná zranění. Měla však podle něj být schopna zpod auta vylézt sama, bez pomoci kolemjdoucích. Ti údajně auto zvedali, protože se obávali, že pod ním může být ještě někdo další.

Reklama

Související témata:

Související články

Nerozmrazil si čelní okno, naboural do sloupu

Řidič BMW řady 3 se spoléhal jen na malý průzor v zamrzlém čelním okně. Doplatil na to nárazem do sloupu v křižovatce a také pokutou za nebezpečnou jízdu.

Výběr článků

Načítám