Hlavní obsah

Jawa nabídne v příštím roce nový čtyřtakt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Týnecký výrobce motocyklů Jawa Moto bude od příštího roku nabízet motocykl s novým velkým čtyřtaktním motorem. Dodavatelem pohonné jednotky nebude Rotax jako dosud, ale italský výrobce Minarelli. Na výstavě Motocykl to uvedli zástupci týnecké firmy.

Článek

Nové silniční enduro Jawa 660 má být dostupné na jaře příštího roku. Bude vybavené jednoválcem Minarelli s rozvodem 2xOHC o výkonu 35 kilowattů a elektrickým startérem. Cenu dosud firma nestanovila.

S Minarelli Jawa spolupracovala již v minulosti, když jeho pohonnou jednotku o objemu 50 ccm montovala do malých motocyklů Dandy.

Velký čtyřtaktní motocykl vybavený jednoválcem Rotax Jawa představila poprvé před šesti lety. S ním se firma po 40 letech vrátila k sériové výrobě čtyřtaktních motocyklů.

Jawa loni vyrobila 1550 motocyklů, což představuje meziroční pokles o téměř 28 procent. Z toho 234 strojů bylo o objemu do 50 ccm. Celkem 1347 motocyklů firma loni vyvezla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám