Hlavní obsah

Jak snadno a rychle očistit auto od sněhu? Pomůže bagr s turbínou

Kombinace slov sníh, bagr a turbína na první pohled nedává moc smysl, ale když tyto věci dáte dohromady správně, vznikne stroj k velmi snadnému zbavení auta sněhové čepice. Bohužel na jedno auto se nevyplatí.

Foto: Profimedia.cz

Nechce se vám každé ráno čistit auto od sněhu? (Ilustrační foto)

Článek

Nedílnou součástí života motoristy v zimním období je ometání sněhu z auta, pokud tedy neparkuje výhradně v garážích. Má to svou výhodu – zatímco pracujete se smetáčkem a škrabkou, auto se stihne trochu zahřát. Jenže když provozujete aukční síň ojetin a každý týden se vám na ploše otočí tisíc aut, smetáček a škrabka dost rychle omrzí. Jedno takové místo ve státě New York, State Line Auto Auction, proto vymyslelo zlepšovák.

Je to přitom až geniálně jednoduché. Na ramenu bagru jsou místo lžíce připevněny dvě turbíny od firmy, která se primárně zabývá např. fukary k uklízení spadaného listí. A ty sníh z aut jednoduše sfouknou.

Může se to zdát přehnané, ale podle Paula Barbera, který toto video zhruba před týdnem zveřejnil na Instagramu, je to velmi praktické řešení, máte-li na prodejní ploše okolo sedmi tisíc aut najednou.

Může takhle dojít k poškození aut? Teoreticky ano, ale až na výjimky se to nestává. „Auta jsou v naší péči, takže by nebylo užitečné, kdybychom je takto poškodili. Za čtyři roky jsme utrhli jedno zrcátko,” uvádí Barber v odpovědi na dotaz komentujícího na Instagramu.

Samozřejmě tenhle způsob čištění sněhu z aut se asi nevyplatí, pokud byste ho chtěli používat jen své vlastní auto či třeba i dvorek. Ale kdybyste chtěli být dobrými samaritány a ofukovat sníh z aut celého města a v létě se živit jako bagristé, už by to mohlo být o něčem jiném.

Reklama

Výběr článků

Načítám