Hlavní obsah

Iveco ve Vysokém Mýtě obnoví výrobu autobusů o dva dny dříve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Firma Iveco CZ z Vysokého Mýta na Orlickoústecku obnoví výrobu 4. května, o dva dny dřív, než plánovala. Původně si stanovila termín 6. května. Autobusy nevyrábí od 30. března, protože v důsledku epidemie koronaviru se zastavila výroba dílů v zahraničí.

Foto: Iveco Czech Republic

Závod Iveco Czech Republic ve Vysokém Mýtě

Článek

"Překážka v práci byla z důvodu nedostatku materiálů a dílů od našich zahraničních dodavatelů, situace se už výrazně zlepšila, proto můžeme k restartu výroby přistoupit o dva dny dřív," uvedla mluvčí firmy Katarína Němcová.

Společnost prodlužovala odstávku opakovaně, původně se management domníval, že obnoví provoz 14. dubna a potom 20. dubna. Situace na trhu s komponenty pro výrobu autobusů se ale nevyvíjela příznivě.

Kopřivnická anomálie. Tatra výrobu během nouzového stavu nepřerušila a ani to neplánuje

AutoMoto

"Naším cílem je momentálně zameškání výroby dohnat a našim zákazníkům dodat autobusy, které si objednali. Věříme, že vše do konce roku doženeme," řekla mluvčí.

Závod v Mýtě je největším dodavatelem Iveco Bus, který je značkou koncernu CNH Industrial. Firma Iveco dlouhodobě zvyšuje produkci, loni vyrobila 4612 autobusů.

S rouškami a v menších skupinách. Výroba škodovek bude od pondělí vypadat jinak

AutoMoto

Iveco má kolem 4000 pracovníků a je jednou z největších firem v regionu. Zaměstnanci si v době, kdy byla přerušena výroba, mohli vzít dovolenou a dostat 100 procent mzdy, nebo zůstat doma kvůli takzvané překážce v práci na straně zaměstnavatele a dostávat 80 procent mzdy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám