Hlavní obsah

Interiér nové Škody Octavia? Překvapil by hlavně volant

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do oficiálního odhalení Škody Octavia čtvrté generace, největší novinky letoška pro tuzemský automobilový trh, zbývá ještě pár dní. Přesto se k nám dostaly fotografie, u kterých jsme si téměř jisti, že ukazují interiér nové octavie.

Foto: FB skupina Škoda Octavia 3 CZ/SK

Tohle je téměř jistě interiér nové Octavie v celé své kráse.

Článek

Škodu Octavia čtvrté generace sice odhalí až 11. listopadu, ale existují lidé, kteří už ji viděli. A některým z nich se podařilo pořídit fotografie interiéru nové octavie. Tedy alespoň s největší pravděpodobností – automobilka do odhalení nic takového nepotvrdí, ale podle našeho zdroje se skutečně jedná o novou octavii.

Foto: FB skupina Škoda Octavia 3 CZ/SK

Dvouramenný volant se u Škody objevuje po mnoha letech.

Největší změna je vidět na první pohled – volant má jen dvě ramena, nikoli tři nebo čtyři, jak bylo dosud zvykem. Dvouramenný volant Škoda nepoužila už mnoho let, minimálně od příchodu modelu Fabia na trh v roce 1999.

Foto: FB skupina Škoda Octavia 3 CZ/SK

Velký dotykový displej dominuje, ale všimněte si i mrňavého voliče převodovky.

Palubní desce dominuje velký dotykový displej, jak ostatně naznačovaly i oficiální ilustrace interiéru. Pod ním vidíme tlačítka k ovládání některých základních funkcí, která nemají daleko do vzhledu „klapek”.

A ještě níže si všimněte voliče samočinné převodovky, který je hodně podobný tomu v novém Volkswagenu Golf. Na rozdíl od současné octavie to už není páka, nýbrž malý přepínač, který se – předpokládáme – bude vždy vracet do původní, středové polohy.

Foto: FB skupina Škoda Octavia 3 CZ/SK

Na světlo světa se dostala i fotka tří liftbacků, ale moc toho z ní vyčíst nejde.

Ve čtveřici uniklých fotografií se k nám dostala i jedna, která ukazuje tři liftbacky zezadu. Není ale dost kvalitní na to, abychom něco pořádně viděli nebo abychom se pokusili odhalit, zda jsou tato auta maskovaná či nikoliv. Za poskytnuté snímky vděčíme FB skupině Škoda Octavia 3 CZ/SK.

Na fotkách palubní desky žádné maskování nevidíme, i když samozřejmě i na potvrzení, zda se skutečně díváme na vnitřek Octavie, budeme muset do 11. listopadu vydržet. Na druhou stranu, co jiného by to mohlo být, když to koresponduje s fotkami maskovaného prototypu kombíku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Interiér současné Škody Octavia, tj. III. generace po faceliftu

Reklama

Související články

Nová Škoda Octavia odhaluje detaily ve videu

Škoda ukázala z nové Octavie zatím nejvíc, video odhaluje přední i zadní světla. Jedna připomínají větší modely, druhá jsou o poznání méně kontroverzní, než...

Výběr článků

Načítám