Hlavní obsah

Hyundai v Nošovicích nejen s i30

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Představitelé automobilky Hyundai, českého i korejského státu slavnostně provedli ve středu první výkop nové továrny v Nošovicích. Až bude závod postaven a jeho výroba se rozjede na plný výkon, stane se naše země "Detroitem Evropy".

Článek

Automobilka Hyundai se přiznala, že v jejím plánu postavit závod právě v ČR byla i myšlenka, že tím ušetří nemalé peníze. Nyní počítá s tím, že to bude asi patnáct procent. To jsou celkem zajímavé peníze, zvlášť když je to i částka, ktarou podnik investuje do kraje, obcí a české republiky jako takové v souvislosti s výstavbou závodu.

Nejen i30

Automobilka na tiskové konferenci uvedla, že v jejím plánu je vyrábět v budoucnu několik druhů automobilů a nejen i30. Samozřejmě, že přijde i kombi, ale nezůstane jen u C segmentu. V budoucnu se objeví i další vůz, který bude spadat o třídu níž a jedno kompaktní MPV. Šířka "domácích" vozidel tak hodně nakyne.

Superlevné v Indii

V posledních měsících je na pořadu dne otázka superlevných automobilů, které se snaží nabídnou stále víc výrobců. Také Hyundai by v tomto trhu nechtěl chybět, i když tam již má minivůz Atos a malý Getz. Podle vyjádření představitelů značky se však superlevný vůz nebude vyrábět u nás, ale zůstane na současné pozici - v Indii.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám