Hlavní obsah

Hyundai Santa Fe bude mít premiéru v únoru a v březnu

Novinky, fra

Velké SUV od značky Hyundai přijede už tento rok v nové generaci. Tady máte jeho siluetu, která napovídá, že design ve stylu modelu Kona bude pokračovat.

Foto: Hyundai

Hyundai Santa Fe

Článek

Dvě premiéry na jedno auto? Ono jde o to, že Hyundai Santa Fe bude poprvé představen jen úzkému okruhu novinářů na samostatné prezentaci. Druhá premiéra bude všeobecná a výstavní, a tak se uskuteční na autosalonu v Ženevě.

Co o voze víme? Zatím nic moc. Bude v nabídce jako sedmimístná verze a také jako pětimístná s přídomkem Sport. Patrně však bude tahle varianta určena jen pro vybrané trhy. Z technických specifikací zatím firma nezveřejnila nic, pravděpodobně však auto bude připraveno i na instalaci hybridního pohonu.

Foto: LL, Novinky

Hyundai Grand Santa Fe

Nový vůz nabídne také zcela nové bezpečnostní asistenty, jako například systém hlídání zadních sedadel, kdy senzory upozorní řidiče, že někdo vystupuje ze zadních sedadel ven. To je důležité například při vystupování na ulici, protože pouze řidič má přehled nad tím, jestli se zezadu neblíží jiný vůz. S tím souvisí i nový systém výstrahy pro nebezpečí za automobilem a vedle něj, který bude varovat při vyjíždění z parkovacího místa, kdy rozhled je omezený.

Design vozu pokračuje v zužování světel ve stylu modelu Kona. Uvidíme, zda bude mít Santa Fe i rozdělená světla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám