Hlavní obsah

Hyundai poutá na šestý ostrý model N, nadupaná elantra se však do Evropy nedostane

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Hyundai začíná proces odhalování už v pořadí šestého modelu, který upravila sportovní divize N. Konkrétně se jedná o poslední generaci sedanu Elantra, z něhož však zatím můžeme spatřit jen malou část.

Foto: Hyundai

Teaser na Hyundai Elantra N

Článek

Ostrá verze sedmé generace kompaktního sedanu Elantra už je oznámená a potvrzená delší dobu a Hyundai právě rozhodl, že je správný čas začít s prvními upoutávkami. Děje se tak přibližně po roce a dvou měsících po odhalení nové standardní verze.

Hyundai představuje ostrý crossover Kona N

AutoMoto

O vozidle jako takovém toho zatím příliš nevíme, protože Hyundai odmítl zveřejnit bližší informace, a dokonce neuvedl ani oficiální datum představení. Jihokorejská společnost nicméně uvádí, že v následujících týdnech nebude už tolik skoupá na slovo.

Foto: Hyundai

Teaser na Hyundai Elantra N

Ze zveřejněných fotografií je patrné, že model opět dostane už klasickou světle modrou barvu s grafickými detaily, specifickou pro Hyundai N, dvě velké koncovky výfuku nebo zadní křídlo. Nebudou určitě chybět aerodynamické prvky a samozřejmě i speciální kola. Ze snímků je rovněž patrné, že ostrá elantra má snížený podvozek.

Nové ostré hatchbacky od Hyundai mají baťovské ceny pro český trh

AutoMoto

Jisté pak je, že sedan bude mít pod kapotou čtyřválcový přeplňovaný motor 2,0 litru o výkonu okolo 262 koní a řidič bude moci volit mezi šestistupňovým manuálem nebo osmistupňovým automatem. Současná verze elantry v Evropě není dostupná, výjimkou zřejmě nebude ani verze N. Vůz se zaměří na trh ve Spojených státech, podobně jako příbuzný Veloster N.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám