Hlavní obsah

Hyundai plánuje uvedení létajícího taxi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Létající taxi od společnosti Hyundai uskuteční svůj první osobní let v roce 2028, uvedla společnost. Pro tento projekt vytvoří značku Supernal.

Foto: Hyundai

Hyundai s Uberem pracují na létajícím taxi.

Článek

Supernal bude sídlit ve Spojených státech s cílem vyvinout čtyř nebo pětimístný autonomní, elektricky poháněný letoun s vertikálním vzletem a přistáním.

První sériové létající taxi od této značky se inspiruje konceptem SA-1 uvedeným v loňském roce na veletrhu CES.

Foto: Supernal

Logo Supernal

Má mít elektrický pohon, autonomní schopnosti a pojmout čtyři až pět cestujících. Na vývoji spolupracuje Supernal se soukromými a veřejnými subjekty. Minulý rok se Supernal spojil s Urban-Air Port, britskou společností, která v současné době staví specializované přistávací centrum pro takové osobní drony v Coventry, které by mělo být otevřeno v roce 2022.

V Coventry se chystá první letiště pro létající auta

AutoMoto

„Pomocí nové dimenze mobility chceme změnit způsob, jakým se lidé a společnost pohybují, spojují a žijí,“ řekl Jaiwon Shin, generální ředitel společnosti Supernal a prezident Hyundai Motor Group.

„Pracujeme na vybudování správného produktu a správného integrovaného trhu, využijeme škálované výrobní znalosti celého Hyundai Motor Group, abychom zajistili, že projekt dosáhne správné cenové hladiny a bude přístupný masám,“  dodal.

Reklama

Související témata:

Související články

Hyundai vyvíjí létající taxi

Automobilka Hyundai zahájila spolupráci s přepravní společností Uber, aby společně vyvinuli létající taxi. To bude údajně součástí dopravní infrastruktury...

Výběr článků

Načítám