Hlavní obsah

Hyundai chystá sportovní auto na vodík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hyundai příští měsíc odhalí plány na sérii vodíkových automobilů a technologií, které jsou s nimi spojené. Součástí bude i nový výkonný vůz.

Foto: Hyundai

Hyundai láká na sportovní vodíkový vůz.

Článek

Korejská automobilka na 7. září chystá zveřejnění své nové globální vodíkové strategie. Sportovně vyhlížející vůz, který bude pravděpodobně v roli předprodukčního modelu její součástí, se zatím ukazuje v maskování na závodní trati.

Ačkoli nebyly uvedeny žádné podrobnosti, Hyundai již dříve uvedl, že značka N bude v budoucnu vyvíjet vozidla na vodík i čistě bateriové elektromobily. Právě s touto sportovní divizí tak může být chystaný model spojen.

Dokazuje, že to Korejci s vodíkem myslí vážně a s modelem Nexo, který míří také na český trh, to nekončí.

Jak se tankuje vodík? Princip je jednoduchý, chybí však čerpací stanice

AutoMoto

Skupina pokračuje ve velkých investicích do vývoje vodíkové technologie, a to jak pro dopravu, tak pro další využití. Hyundai říká, že pracuje na „vzrušujících plánech a obchodních strategiích pro novou technologii vodíkové mobility, systémy palivových článků příští generace a aplikace pro různá průmyslová odvětví mimo automobilový průmysl“.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám