Hlavní obsah

Hyundai a Michelin budou spolupracovat na vývoji odolnějších pneumatik pro elektromobily

Automobilka Hyundai a výrobce pneumatik Michelin budou společně vyvíjet pneumatiky nové generace pro elektromobily.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hyundai Ioniq 5.

Článek

Spolupráce mezi korejskou automobilkou Hyundai a jedním z největších výrobců pneumatik Michelinem má vést k vývoji pneumatik, které by měly mít optimální výkonnostní charakter a dobrou odolnost a měly by umožňovat delší dojezd elektromobilů.

Pneumatiky, které nelze prorazit, se blíží sériovému nasazení

AutoMoto

Obě společnosti potvrdily, že plánují provést také společný výzkum, který bude mít za cíl analyzovat opotřebení pneumatik a postupem času zlepšit i jejich kvalitu. Hyundai plánuje nové prototypy vyzkoušet na prémiových elektromobilech, takže bude klást velký důraz na nízkou hlučnost, hmotnost a použití ekologicky šetrných materiálů.

„Toto partnerství s Michelinem povede ke skutečným inovacím v technologii pneumatik a upevní pozici Hyundaie jako lídra v odvětví chytré mobility,“ uvedl ve svém prohlášení Bong-soo Kim, vedoucí centra vývoje podvozků v Hyundaii. Podepsané memorandum je nezávazné, ale navazuje na předchozí dohodu mezi oběma společnostmi z roku 2017.

Hyundai poutá na sedan Ioniq 6, na skice má velmi aerodynamickou siluetu

AutoMoto

Na základě již probíhající spolupráce například firmy představily pneumatiky pro elektromobil Hyundai Ioniq 5. „S potěšením proto oznamujeme, že tento vztah byl prodloužen o další tři roky, abychom mohli pokračovat v naší společné práci na nových technologiích ve prospěch bezpečnější a čistší mobility,“ doplnil k dohodě Georges Levy, výkonný viceprezident Michelinu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám