Hlavní obsah

Honda S2000 končí, rozloučí se speciální edicí

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Honda oznámila, že v březnu 2009 bude v Evropě zahájen prodej modelu S2000 Ultimate Edition. Tato limitovaná edice byla vyrobena u příležitosti ukončení výroby tohoto oblíbeného sportovního automobilu.

Článek

Limitovaná edice se prodává výhradně s bílým lakem karosérie Grand Prix White a s koly z lehkých slitin lakovaných grafitovou barvou. Odstín laku prý evokuje barvu, která byla v roce 1964 použita u prvního monopostu F1 značky Honda.

Verze Ultimate Edition klasicky pohání dvoulitrový motor VTEC, který se nechá vytočit až do 9 000 otáček.

Bílý exteriér doplňuje interiér čalouněný červenou kůží. Vozy Ultimate Edition budou na prazích označeny štítky s unikátním číslem každého vozu, které bude označovat jejich pořadí v sérii.

:. Honda S2000 Ultimate Edition nabízí červeně čalouněné sedačky.

Dvousedadlový sportovní automobil Honda S2000 se vyrábí již téměř deset let. Mimochodem, za dobu své existence pětkrát vyhrál motor z této Hondy soutěž International Engine of the Year v kategorii motorů o objemu 1,8 až 2,2 litru.

Honda S2000 Ultimate Edition bude poslední verzí před ukončením výroby tohoto modelu na konci června 2009.

Od uvedení modelu Honda S2000 na trh v roce 1999 do konce roku 2008 se po celém světě prodalo 110 673 těchto vozidel – z toho 19 987 v Evropě. Verze Ultimate Edition bude poprvé představena na mezinárodním autosalónu v Ženevě, který odstartuje počátkem března.

:. V Česku model S2000 spatříte spíše sporadicky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám