Hlavní obsah

Honda Civic Type-R i ve verzi sedan

Novinky,

V Japonsku se za týden představí nová Honda Civic Type-R. Že už byl nedávno představen v Paříži? Ano, ale ne ve verzi sedan. V Japonsku bude jezdit jako oficiální zaváděcí vůz na okruzích a zanedlouho se dostane snad i do výroby.

Článek

Honda Civic sedan nemá s hatchbackem mnoho společného [celá zpráva]. Přesto se Honda rozhodla tento vůz vybavit přídomkem Type-R [celá zpráva], který vždy zaručoval slušné jízdní výkony. Pod kapotou totiž bude benzín proudit do válců v motoru 2.0 DOHC i-VTEC, který produkuje maximální výkon 162 kW. Upraveno je samozřejmě i pružení. Velkou zvláštností je však pohon všech kol.

Na vzhledu se změnilo mnoho - z klasického sedanu pro rodinu se přidáním nového předního nárazníku, výměnou prahů a instalací zadního velkého křídla náhle stal skutečně pohledný sporťáček. Ten si budou moci prohlédnou návštěvníci okruhu v Suzuce. S dovozem do Evropy se zatím nepočítá.

Reklama

Související témata:

Související články

Honda Civic má už také verzi sedan

Pokud čekáte futuristický vůz s "přilepeným" zavazadelníkem, tak se mýlíte. Civic sedan je zcela jiný vůz - je větší, má řadu inovací a úplně jinak vypadá....

Výběr článků

Načítám